Hoe installeer ik de externe Gateway-30 op een Remeha Elga Ace Monoblock?

Volg deze instructie om de Gateway-30 (GTW-30) te installeren op een Elga Ace Monoblock.

Wat zit er in de doos

• De Gateway-30 GPRS gateway voor Remeha Connect
  • De antenne
  • Een plakstrip
  • De verbindingskabel
  • Andere componenten zijn niet voor de Elga Ace MB

Installatie instructie

Schakel de Elga Ace MB uit.

Verwijder de onderste afdekplaat (nummer 5) van de Elga Ace Indoor unit.

Verwijder de afsluitweerstand (nummer 12) van de Elga Ace MB indoor unit en plaats de bijgeleverde kabel van de Gateway-30. Verbind de Gateway-30 aan de andere zijde van de kabel.

Let op: zorg ervoor dat het lipje van de connector uitgelijnd is met de poort op het apparaat. Er moet een duidelijke klik hoorbaar zijn als de kabel juist geplaatst is. Je kan de connectie extra controleren door met beleid aan de kabel te trekken na plaatsing en te bevestigen dat deze niet los komt.

Plaats de afdekplaat terug op de Elga Ace MB indoor unit.

Monteren van de Gateway-30

Als er zich een vlak metalen object bevindt bij het binnendeel, dan kan de Gateway-30 geplaatst worden volgens onderstaande instructie met de plakstrip. Indien dit niet voorhanden is, plaats dan de Gateway-30 aan de muur met behulp van de lipjes aan weerzijden van de Gateway-30. Volg na bevestiging punt B van onderstaande instructie voor plaatsing van de antenne.

Werkwijze bevestigen op een metalen oppervlak:

A. Plak het dubbelzijdige tape op de achterzijde van de Gateway-30. Zet de Gateway-30 vervolgens vast aan het metalen oppervlak.

B. Plaats de antenne zo dicht mogelijk bij een raam zodat het signaal optimaal is.

Schakel de Elga Ace MB in. Controleer of de Gateway-30 rood knippert nadat de het product opgestart is.

Registratie van de Gateway-30

Je kan de Remeha Scan app gebruiken voor registratie op locatie of het serienummer van het apparaat en de gateway noteren om later te registreren op MijnRemeha portaal

Serienummer van het apparaat is op de bovenkant van de toestel beschikbaar op de typeplaat
Serienummer van de gateway is op de voorkant van de gateway

Remeha vraagt automatisch toestemming aan de eindgebruiker via email, na toestemming duurt het maximaal 10 werkdagen voordat registratie voltooid is.

Nadat de registratie voltooid is zal de LED verlichting op de Gateway-30 continue groen branden.