• Website
  • Kennisbank
  • Actueel

Hoe installeer ik de gateway 30 in Gas 320/620 toestellen?

Gas 320/620 Ace Remeha Connect

Uw product moet worden nagekeken door een vakman. Raadpleeg uw installateur of vind er één bij u in de buurt

Terug naar het overzicht

Volg de onderstaande 3 stappen om de gateway 30/artikelnummer 7768391 te installeren, in bedrijf te stellen en te registreren op Remeha Connect, het platform voor beheer op afstand.

1. Op deze pagina wordt uitgelegd STAP 1: Hoe kan ik de gateway 30 in de Gas 320/620 Ace toestel(len) monteren?
  2. Gateway reeds geinstalleerd? Ga naar STAP 2 Hoe kan ik de gateway 30 op het display in bedrijf stellen?
  3. gateway reeds inbedrijfgesteld? Ga naar STAP 3 Waar kan ik de gateway registreren voor de e-mailmelding?

Let op! Per ketel / control unit is 1 gateway 30 vereist. Voor een Gas 620 Ace ketel zijn 2 gateways nodig om de 2 ketels met internet te verbinden.

1 Koppel het apparaat af van de netspanning
2 Monteer de gateway 30 in de schakelkast (voorkant) van het apparaat en zet de gateway 30 vast in de schakelkast met behulp van de vier gaten in de printplaat.

De afbeelding hiernaast geeft de locatie voor elke printplaat weer. De onderstaande tabel geeft aan waar de GTW­30 gemonteerd kan worden in de GAS 320/620 Ace.

Locatie 8: standard

Locatie 9: Optionele locatie

Sluit de antennedraad van de achterste schakelkast aan door de zwarte plaat te verwijderen en de draad door het bovenste gat naar voren te halen. (Verwijder de achterkant van de schakelkast door de schroef los te draaien)

3 Sluit vervolgens de antenne aan op de gateway.

De draad moet door de trekontlasting voor dunne kabels worden geleid.

Verwijder de sticker aan de achterzijde van de antenne en plak de antenne aan de zijkant van de mantel.

Plaats de de zwarte plaat weer aan en schroef de onderste schroef terug.

Let op! De kabel moet door het gat aan de onderkant van de achterste schakelkast lopen.

Sluit de voorste schakelkast.

4 Sluit de GTW-30 aan op de L-Bus connector van het apparaat.

Plaats de L-bus kabel op de rechter connector van de GTW-30.

Wat is de L-Bus?

Local Bus: Verbinding tussen apparaten, de lokale bus zorgt voor de communicatie tussen apparaten.

Beide aansluitingen die op de afbeelding links zijn weergegeven, zijn mogelijke opties om de L-bus kabel aan te sluiten

5 De verpakking bevat twee stickers met het serienummer van de gateway 30, één reeds op de gateway geplakt en een losse sticker.Maak de sticker los van de achterkant van de GTW-30.

In de verpakking zit een privacy sticker om de bewoner te informeren dat het apparaat gemonitord wordt.

Plak beide stickers aan de zijkant van de schakelkast.

Privacy en gateway gegevens stickers
6 Sluit het apparaat weer aan op de netspanning.

Gerelateerde Vragen:

1. Hoe kan ik de gateway 30 op het display in bedrijf stellen?
  2. Wat betekenen de LED-lichtindicatoren van de gateway 30?
  3. Moet ik toestemming hebben van de eindgebruiker voor Beheer op Afstand?
  4. Waar kan ik de gateway registreren voor de e-mailmelding?