• Website
  • Kennisbank
  • Actueel

Hoe activeer ik de Eco of Comfort modus bij de Elga Ace?

Elga Ace

Met het activeren van de ECO of Comfort stand schakel je het al dan niet op temperatuur houden van de platenwisselaar van de ketel in. Bij een installatie waarbij de cv-ketel wordt gebruikt voor de volledige warmteopwekking worden deze instellingen vaak gemaakt op de regelaar.

Instellingen op de ketel

Wanneer er alleen een ketel geïnstalleerd is, wordt de instelling ECO of Comfort vaak gemaakt op de regelaar. Bij een hybride installatie is de regelaar gekoppeld aan de warmtepomp en werkt dit daardoor niet. Bij een Eria Tower/Mercuria/Neptuna komt dit doordat de ketel met aan/uit is verbonden, bij een Elga Ace is deze functie anders geïnterpreteerd.

Het is dan ook vooral op de Elga Ace van belang dat men de instellingen niet op de regelaar of warmtepomp maakt, maar direct op de ketel. (Doet men dit toch kan dit leiden tot het compleet uitschakelen van warm water!)

Werkwijze voor het inschakelen van ECO of Comfort

Zoals gezegd worden de instellingen op de ketel gemaakt. Voor een Ace toestel met eSmart Inside gebruikt men hier de parameter DP200 voor. Hier is er de mogelijkheid te kiezen voor altijd ECO (2), altijd Comfort (1), sturing via een klokprogramma is niet mogelijk.

Voor een PCU platform ketel (Calenta, Tzerra) kan parameter P4 gebruikt worden. Hierbij is altijd comfort 0, altijd ECO is 1. Ook hier is een klokprogramma niet mogelijk.