Wat is de ECO-mode op de Calenta Ace Combi?

De basisinstelling van parameter DP200 waarmee u kiest tussen Comfort en Eco voor het warmwaterbedrijf staat uiteraard ook beschreven in de handleiding.

Maar wat voor invloed heeft deze parameter op de warmwaterregeling? Wat bedoelen wij daar nu mee? Wel, eigenlijk gewoon het omschakelen tussen ECO en Comfort bedrijf van het warmwaterbedrijf.

  • Met DP200 op ‘1’ (ECO UIT oftewel Comfort) wordt de platenwisselaar periodiek op temperatuur gehouden, met als gevolg dat de klant sneller warm water kunt tappen.
  • Met DP200 op ‘2’ bespaart de klant energie (ECO AAN). Dit door de platenwisselaar juist niet op temperatuur te houden. Het duurt daardoor iets langer voordat de klant warm water kan tappen, wat natuurlijk wél weer beter is voor het milieu. Ook slaat de ketel ‘s-nachts niet af en toe aan. Dit kan een voordeel zijn als een ketel naast een slaapkamer is geplaatst.
  • Daarnaast kunt u DP200 ook op ‘0’ in stellen. Daarmee kunt u het ‘slaapkamerprobleem’ zoals hierboven beschreven voorkomen. U stelt daarvoor een tijdprogramma in, waarbij overdag snel warm water beschikbaar is (comfort) en gedurende de nacht het periodiek opwarmen van de platenwisselaar uitschakelt.
  • Instelling ‘3’ kunt u negeren. De instelling ‘tijdelijk’ voor warmwaterbedrijf is niet actief bij de Calenta Ace.

In tabelvorm ziet dit er dan als volgt uit:

Code Beschrijving Bereik
DP200

(CU-GH08).

Warmwatermodus 0 = klokprogramma.

Schakelt tussen Eco AAN  of Comfort temperatuur (DP070).

1 = Eco UIT ( = Comfort).

2 = Eco AAN.

 DP070 Warmwatertemperatuur 40 – 65 °C

Parameter DP200 kunt u instellen op de ketel zelf of, en dat is zeker zo handig, met de eTwist. En ja, als u de warmwaterfunctie op de eTwist zelf wijzigt, zal ook de instelling van DP200 wijzigen.
In de eTwist app kunt u ook eenvoudig de warmwatertemperatuur instellen, die weer overeenkomt met DP070.

Let wel op dat dit alleen geld voor de Calenta Ace combi-toestellen. Voor de 40L zit het allemaal net iets anders in elkaar.
Hierover staat al het een en ander beschreven in het artikel ‘Eco-mode om energie te besparen in de Calenta Ace’ in de Talk about technics van juni 2019 (2019 – Q2).
En voor de ‘oude’ Calenta kenners. DP200 van de Calenta Ace komt overeen met parameter 4 van de Calenta.

 

 

Uw product moet worden nagekeken door een vakman. Raadpleeg uw installateur of vind er één bij u in de buurt.